Onze bènde-leden

Maar wie zijn dan die jonge, enthousiaste en professionele bènde-leden? Hieronder stellen zij zich aan u voor!

Ik ben Ine de Win, 24 jaar en ik kom uit Nuenen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen geschiedenis leuk kan vinden, mits het op een interessante manier wordt verteld. Om hieraan bij te dragen ben ik publieksgeschiedenis gaan studeren.
Mijn bachelorscriptie naar erfgoed in Nijmegen heeft mijn liefde voor erfgoed (in het algemeen) flink aangewakkerd. Hierdoor vond ik mijn plekje bij Erfgoedbènde, waar ik nu voorzitter van ben.
Het leukste aan onze bende vind ik dat we dit enthousiasme voor erfgoed allemaal delen, en dat iedereen zich zo graag inzet om anderen hier ook van te laten genieten.
Daarnaast vind ik het contact dat we met allerlei culturele instellingen hebben heel leuk. We komen op mooie plekken, en terwijl we met hen meedenken leren we tegelijkertijd een beetje hoe het er daar aan toe gaat. Leuk én leerzaam dus. Wat mij betreft ideaal!

Hallo, Mijn naam is Jesper en ik ben 29 jaar. Ik ben werkzaam als beleidsadviseur archeologie bij de gemeente Nijmegen. Als oudste stad van Nederland is het dan ook een prachtige stad om als archeoloog in te mogen werken.
Ik zit vanaf de oprichting bij de Erfgoedbènde en verzorg voornamelijk een adviserende rol. Ik vind de Erfgoedbènde een prachtige tool om het werkveld en elkaar beter te leren kennen. Over circa dertig jaar zijn we immers allemaal nog werkzaam in de sector en dan is het gewoon enorm fijn om al projecten te hebben gedraaid en te weten dat je op elkaar kan rekenen!

Hallo! Ik ben Carlijn Fransen, 29 jaar, kom uit Vlierden en woon sinds kort in Eindhoven. 
Ik heb altijd honger naar verhalen en kan vaak mijn voldoening vinden in sprookjes en de klassieke mythologie. Tijdens mijn studies cultuur- en literatuurwetenschappen heb ik veel onderzoek gedaan naar adaptaties van sprookjes, (klassieke) literatuur en de Bijbel. 
Ook in de eigen omgeving zijn veel verhalen te vinden die tot de verbeelding spreken. De laatste jaren ben ik dan ook bezig om het lokale erfgoed onder de aandacht te brengen. Dat doe ik onder andere met mijn vrijwilligerswerk bij Museum Klok & Peel en met de projecten en brainstorms van de Erfgoedbènde. 
Mijn favoriete erfgoed? Worstenbroodjes en carnaval. Daar kan ik echt niet zonder!

Hoi! Ik ben Shannen, 27 jaar en ik kom uit Roosendaal maar woon nu in Eindhoven. Al heel lang vind ik de (verborgen) verhalen en betekenissen achter beeldende kunst fascinerend en houd ik van levende historie. Daarom heb ik de master kunstgeschiedenis gedaan in Nijmegen.
Niets is zo leuk als jezelf wanen in het ‘mysterieuze’ verleden en te ontdekken waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn.
Graag ben ik ook actief bezig met erfgoed en vind het leuk activiteiten te organiseren en culturele organisaties hierbij te helpen. Zo wil ik ook anderen enthousiasmeren voor ons levendige verleden! Het is ontzettend leuk en leerzaam hier via de Erfgoedbènde aan bij te dragen.

Hallo! Mijn naam is Sjoerd van Hooijdonk, ben 27 jaar en kom uit Zundert. Ik ben werkzaam als projectcoördinator Archiefbewerking/Informatiebeheer bij Doc-Direkt. Tijdens mijn werk zet ik me dagelijks in om overheidsarchieven toegankelijk te maken.
Ik heb me aangesloten bij de Erfgoedbendé om kennis te maken met andere jonge erfgoedprofessionals die vanuit verschillende achtergronden proberen hetzelfde doel te bereiken: jongeren betrekken bij het behouden en toegankelijk maken van het Brabants Erfgoed. Als lid van de bendé zet ik me met name in bij het wegpoetsen van het stoffige imago van de archiefsector.

Hoi! Mijn naam is Jasmijn, ik ben 23 jaar en kom uit ‘s Hertogenbosch. Mijn interesse voor erfgoed draag ik al langer met mij mee. Tijdens mijn studie ruimtelijke vormgeving aan het SintLucas in Boxtel heb ik diverse kunstgeschiedenis cursussen gevolgd en ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in andere aspecten van het erfgoedveld. Vandaar dat ik Cultureel Erfgoed ben gaan studeren aan de Reinwardt Academie in Amsterdam.
Erfgoed is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Mijn interesse ligt in het combineren van mijn creativiteit met erfgoed, of dat dit nou herbestemming is van een erfgoedlocatie of het ontwerpen van een tentoonstellingsplan.
Wat ik interessant vind aan erfgoed is de dialoog die het teweeg brengt. Het leert je de wereld om je heen beter te begrijpen en dingen te benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Hierdoor leer je niet alleen het erfgoed kennen maar ook de maatschappij.

Mijn naam is Julia van der Kuijlen, 22 jaar en ik kom uit Tilburg. In 2020 ben ik afgestudeerd op de lerarenopleiding Geschiedenis (HAN) en momenteel volg ik de master Educatie in Mens- en Maatschappijwetenschappen (Geschiedenis, Radboud Universiteit).
Ik heb een diepgaande interesse in (prehistorische) regionale geschiedenis en erfgoed. Het zorgt voor binding met de omgeving waarin je zelf bent opgegroeid en je in beweegt. Als docent probeer ik die verbinding voor leerlingen ook te creëren. Niet alle leerlingen zijn altijd geïnteresseerd in dergelijke historische overwegingen maar gelukkig ben ik lid van de Erfgoedbènde en bevind ik mij daar onder medeliefhebbers van het mooie Brabantse land! 

Hoi! Ik ben Suzanne, 23 jaar en kom uit het Brabantse Wijk en Aalburg. Tijdens mijn studies Sociale Geografie en Culturele Antropologie heb ik mijn interesse voor erfgoed ontdekt.
Als een van de nieuwste leden van de Erfgoedbènde hoop ik mijn expertise te kunnen delen en vooral zelf meer te leren!
Het immateriële erfgoed vind ik het meest interessant. Ik vind het prachtig hoe tradities, festiviteiten, ambachten, verhalen en dialecten mensen samenbrengt. 

Mijn naam is Anne en ik ben 22 jaar. In eerste instantie heb ik Religiestudies gestudeerd in Nijmegen, waarna ik besloot om me verder te verdiepen in religieuze geschiedenis. Vandaar dat ik uiteindelijk in Groningen terecht kwam bij de studie Religion and Cultural Heritage. Zelf kom ik uit Vlijmen en heb ik altijd een grote interesse gehad in het lokale erfgoed. Via de Erfgoedbènde hoop ik nog veel meer bij te leren over ons Brabantse erfgoed.
Ik heb de afgelopen jaren een specifieke interesse ontwikkeld voor cultureel erfgoed en religie in de kunsten en de digitale wereld. Vooral tv, film, theater en videogames vind ik interessant om van dit oogpunt naar te kijken, maar ook elders op het internet.

Mijn naam is Dirk, ben 25 jaar oud en studeer de master Public Affairs aan de Universiteit Leiden. Als oud-geschiedenisstudent heb ik een groot hart voor erfgoed. Daarnaast ben ik verknocht aan het mooie Brabant, waar ik door mijn studie toch een stuk minder ben. Daarom heb ik mijzelf aangesloten bij de Erfgoedbènde.
Het leukste aan de Bènde is dat we met onze jonge blikken van immense waarde zijn voor de toch ietwat vergrijsde Erfgoed scene. Daarnaast leer ik onwijs veel over de veelzijdigheid van het Brabantse erfgoed. Nuttig en leuk dus!

Anneloes (Master Publieksgeschiedenis)

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: