Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Onze bènde-leden

Maar wie zijn dan die jonge, enthousiaste en professionele bènde-leden? Hieronder stellen zij zich aan u voor!

Ik ben Ine de Win en ik kom uit Nuenen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen geschiedenis leuk kan vinden, mits het op een interessante manier wordt verteld. Om hieraan bij te dragen ben ik publieksgeschiedenis gaan studeren. Mijn bachelorscriptie naar erfgoed in Nijmegen heeft mijn liefde voor erfgoed (in het algemeen) flink aangewakkerd. Hierdoor vond ik mijn plekje bij Erfgoedbènde, waar ik nu voorzitter van ben.
Het leukste aan onze bende vind ik dat we dit enthousiasme voor erfgoed allemaal delen, en dat iedereen zich zo graag inzet om anderen hier ook van te laten genieten.
Daarnaast vind ik het contact dat we met allerlei culturele instellingen hebben heel leuk. We komen op mooie plekken, en terwijl we met hen meedenken leren we tegelijkertijd een beetje hoe het er daar aan toe gaat. Leuk én leerzaam dus. Wat mij betreft ideaal!

Hallo! Ik ben Carlijn Fransen, kom uit Vlierden en woon sinds kort in Deurne. 
Ik heb altijd honger naar verhalen en kan vaak mijn voldoening vinden in sprookjes en de klassieke mythologie. Tijdens mijn studies cultuur- en literatuurwetenschappen heb ik veel onderzoek gedaan naar adaptaties van sprookjes, (klassieke) literatuur en de Bijbel. 
Ook in de eigen omgeving zijn veel verhalen te vinden die tot de verbeelding spreken. De laatste jaren ben ik dan ook bezig om het lokale erfgoed onder de aandacht te brengen. Dat doe ik onder andere met mijn vrijwilligerswerk bij Museum Klok & Peel en met de projecten en brainstorms van de Erfgoedbènde. 
Mijn favoriete erfgoed? Worstenbroodjes en carnaval. Daar kan ik echt niet zonder!

Hoi! Ik ben Shannen en ik kom uit Roosendaal maar woon nu in Eindhoven. Al heel lang vind ik de (verborgen) verhalen en betekenissen achter beeldende kunst fascinerend en houd ik van levende historie. Daarom heb ik de master kunstgeschiedenis gedaan in Nijmegen.
Niets is zo leuk als jezelf wanen in het ‘mysterieuze’ verleden en te ontdekken waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn.
Graag ben ik ook actief bezig met erfgoed en vind het leuk activiteiten te organiseren en culturele organisaties hierbij te helpen. Zo wil ik ook anderen enthousiasmeren voor ons levendige verleden! Het is ontzettend leuk en leerzaam hier via de Erfgoedbènde aan bij te dragen.

Hallo! Mijn naam is Sjoerd van Hooijdonk en ik kom uit Zundert. Ik ben werkzaam als projectcoördinator Archiefbewerking/Informatiebeheer bij Doc-Direkt. Tijdens mijn werk zet ik me dagelijks in om overheidsarchieven toegankelijk te maken.
Ik heb me aangesloten bij de Erfgoedbendé om kennis te maken met andere jonge erfgoedprofessionals die vanuit verschillende achtergronden proberen hetzelfde doel te bereiken: jongeren betrekken bij het behouden en toegankelijk maken van het Brabants Erfgoed. Als lid van de bendé zet ik me met name in bij het wegpoetsen van het stoffige imago van de archiefsector.

Hoi! Mijn naam is Jasmijn en ik kom uit ‘s Hertogenbosch. Mijn interesse voor erfgoed draag ik al langer met mij mee. Tijdens mijn studie ruimtelijke vormgeving aan het SintLucas in Boxtel heb ik diverse kunstgeschiedenis cursussen gevolgd en ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in andere aspecten van het erfgoedveld. Vandaar dat ik Cultureel Erfgoed ben gaan studeren aan de Reinwardt Academie in Amsterdam.
Erfgoed is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Mijn interesse ligt in het combineren van mijn creativiteit met erfgoed, of dat dit nou herbestemming is van een erfgoedlocatie of het ontwerpen van een tentoonstellingsplan.
Wat ik interessant vind aan erfgoed is de dialoog die het teweeg brengt. Het leert je de wereld om je heen beter te begrijpen en dingen te benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Hierdoor leer je niet alleen het erfgoed kennen maar ook de maatschappij.

Mijn naam is Julia van der Kuijlen en ik kom uit Tilburg. In 2020 ben ik afgestudeerd op de lerarenopleiding Geschiedenis (HAN) en momenteel volg ik de master Educatie in Mens- en Maatschappijwetenschappen (Geschiedenis, Radboud Universiteit).
Ik heb een diepgaande interesse in (prehistorische) regionale geschiedenis en erfgoed. Het zorgt voor binding met de omgeving waarin je zelf bent opgegroeid en je in beweegt. Als docent probeer ik die verbinding voor leerlingen ook te creëren. Niet alle leerlingen zijn altijd geïnteresseerd in dergelijke historische overwegingen maar gelukkig ben ik lid van de Erfgoedbènde en bevind ik mij daar onder medeliefhebbers van het mooie Brabantse land! 

Mijn naam is Anne. In eerste instantie heb ik Religiestudies gestudeerd in Nijmegen, waarna ik besloot om me verder te verdiepen in religieuze geschiedenis. Vandaar dat ik uiteindelijk in Groningen terecht kwam bij de studie Religion and Cultural Heritage. Zelf kom ik uit Vlijmen en heb ik altijd een grote interesse gehad in het lokale erfgoed. Via de Erfgoedbènde hoop ik nog veel meer bij te leren over ons Brabantse erfgoed.
Ik heb de afgelopen jaren een specifieke interesse ontwikkeld voor cultureel erfgoed en religie in de kunsten en de digitale wereld. Vooral tv, film, theater en videogames vind ik interessant om van dit oogpunt naar te kijken, maar ook elders op het internet.

Hallo, ik ben Victoria van Engelen en ik kom uit Den Dungen. Ik ben recent afgestudeerd als historicus en ik heb een grote liefde voor de vraag van hoe de geschiedenis overgebracht wordt naar mensen. Mijn interesses liggen dan ook bij erfgoed en media zoals films en games en ik heb mijn bachelor-paper ook over het tweede geschreven.
In mijn vrije tijd doe ik nog steeds onderzoek naar historische games en hoe deze tot de verbeelding van hun spelers spreken. Erfgoed is een andere vorm waardoor het verleden tot het heden komt en tot onze verbeelding spreekt en daarom ben ik ook bij de Erfgoedbènde gekomen.

Anneloes (Master Publieksgeschiedenis)

Advertentie
%d bloggers liken dit: